wtorek, 15 lipca 2014

Domowe burgery

Burger

Składniki:

4 gotowe bułki do hamburgerów

Kotlety:
Puszka cieciorki
Opakowanie torfu
Mąka (ryżowa, kukurydziana)
Chili, czosnek, cebulę, sól, pieprz i dowolne przyprawy
Oliwka z oliwek lub olej

Przygotowanie:

1.      Zmiksować wszystkie składniki, dodać mąki, na tyle by ulepić z tego kotlety
2.      Usmażyć kotlety na oliwie lub oleju
3.      Włożyć do bułki wraz z ulubionymi warzywami


Danie nadaje się zwłaszcza w wypadku wizyty niespodziewanych gości. Bardzo syci i jest naprawdę zdrowe. Po dodaniu ulubionych warzyw stanowi znakomitą i efektywną przekąskę. Zawsze mam w spiżarce bułki do hamburgerów, nadziewam czym dusza zapragnie. Przepis jest wegetariańską wersją hamburgerów, ale równie do dobrze zamiast cieciorki czy torfu można użyć  mięsa. Smakuje znakomicie!

1 komentarz: