Składniki:
4 gotowe bułki
do hamburgerów
Kotlety:
Puszka cieciorki
Opakowanie torfu
Mąka (ryżowa, kukurydziana)
Chili, czosnek,
cebulę, sól, pieprz i dowolne przyprawy
Oliwka z oliwek
lub olej
Przygotowanie:
1.
Zmiksować wszystkie składniki, dodać mąki, na tyle by
ulepić z tego kotlety
2.
Usmażyć kotlety na oliwie lub oleju
3.
Włożyć do bułki wraz z ulubionymi warzywami
Danie nadaje się
zwłaszcza w wypadku wizyty niespodziewanych gości. Bardzo syci i jest naprawdę
zdrowe. Po dodaniu ulubionych warzyw stanowi znakomitą i efektywną przekąskę.
Zawsze mam w spiżarce bułki do hamburgerów, nadziewam czym dusza zapragnie. Przepis
jest wegetariańską wersją hamburgerów, ale równie do dobrze zamiast cieciorki
czy torfu można użyć mięsa. Smakuje
znakomicie!
Wygląda pycha :D Wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuń