Składniki:
1 i ¼ szklanki
mąki
1 jajko
¼ szklanki
maślanki
¼ szklanki cukru
pudru
1 czubata
łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
¼ szklanki oliwy
Szczypta soli
Przygotowanie:
- Rozgrzać patelnię i na średnim ogniu usmażyć pancakes z dwóch z stron
- Podawać z syropem klonowym, masłem lub cukrem
Pancakaksy smaży
się na suchej patelni na małym ogniu, tłuszcz dodaje się do środka. Jest to
idealne danie śniadaniowe, do środka można dodawać naprawdę wszystko; od
marmolady po syrop klonowy lub daktylowy. Moje dzieci uwielbiają to danie,
smażenie małych naleśniczków to niedzielna tradycja naszej rodziny, celebrujemy
ten zwyczaj. Dlatego wszyscy uwielbiamy
weekendowe poranki – jest wesoło!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz