Składniki:
250 g
makaronu spaghetti
3 Jajka
200 ml śmietany
kremówki
150 ser żółty
100 ser
pleśniowy
Pomidorki
koktajlowe
Bazylia
Sól
Pieprz
Olej
Przygotowanie:
- Makron ugotować al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju
- Jajka rozbić trzepaczką, dodać śmietanę, sól, pieprz – wymieszać
- Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do masy jajecznej. Makaron odcedzić i dodać do masy jajecznej. Wymieszać. Wylać do naczynia żaroodpornego
- Ser pleśniowy pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół
- Poukładać pomidorki i ser pleśniowy na wierzchu zapiekanki
- Wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 190 przez 20-25 minut
- Udekorować świeżymi listkami bazylii
Przepis dała mi
moja kuzynka, kiedy pewnego dnia przybyłam do niej z wizytą. Bardzo syci i jest
super smaczny. Można dodać tam również warzywa, dla tych, dla których przepis
jest zbyt mało „pożywny i zdrowy”. Uwielbiam go ze względu na delikatne i
harmonijne połączenie smaków, moja rodzina wprost przepada za tym daniem!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz